Zbog obračuna u Ulici Hrvatskog sabora policijski službenici Druge policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe sa zadarskog područja, među kojima je i njihova 28-godišnja kolegica koja se sada našla s druge strane zakona.

U srijedu oko 23.45 sati kod benzinske postaje na zadarskoj zaobilaznici susreli su se 30-godišnjak i 24-godišnjak. Stariji je izvadio nož i njime nasrnuo na mladića, a sukob je pokušala spriječiti policajka izvan službe. Mladić ju je pritom udario i lakše ozlijedio da bi zatim ušao u osobni automobil i krenuo prema njoj i 30-godišnjaku u namjeri da ih ozlijedi, no u tome nije uspio. Gume na automobilu nožem mu je probušio 30-godišnjak.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja kako su 30-godišnjak i 28-godišnja policajka, osobno involvirana u ovaj slučaj, prethodno telefonskim putem upućivali prijetnje prema 24-godišnjaku. Iz PU zadarske javljaju kako je 28-godišnjakinja odmah udaljena iz službe te je protiv nje podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. S ostalom dvojicom predana je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnjaka se sumnjiči za kaznena djela teška tjelesna ozljede u pokušaju, te tjelesna ozljeda, dok se 30-godišnjaka sumnjiči za kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i oštećenja tuđe stvari. Također se za kazneno djelo prijetnje sumnjiče 30-godišnjak i 28-godišnjakinja, javljaju iz policije.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, 28-godišnjakinja i 24-godišnjak živjeli su ranije u izvanbračnoj zajednici, a noćni sukob posljedica je ranijih međusobnih nesuglasica.