U subotu od 10 do 11 sati na Forumu održat će se ekološka akcija POGODI PRAVI KOŠ.

Radi se o mini-događaju koji je informativno-edukativno-zabavnog karaktera, a organizira se u skladu s projektom "Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Grada Zadra". Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Obzirom je Zadar grad košarke, cijela kampanja temelji se na prigodnom sloganu POGODI PRAVI KOŠ. Sutra od 10 do 11 sati na Forumu igrat će se posebno osmišljene "utakmice" u kojima će se četiri tima natjecati u brzini i točnosti pravilnog razvrstavanja otpada. Zadatak svakog od timova je iz jedne košare u što kraćem roku uzimati pripremljeni otpad i pravilno ga razvrstati u za to predviđene žute i plave kante za otpad (žuta za plastiku, plava za papir). Po pravilima igre postoje pozitivni bodovi za pravilno razvrstan otpad i negativni bodovi ukoliko opad upadne u krivi koš.

Timovi su ekipa Grada Zadra, Čistoće d.o.o., jedna ekipa sportašica te četvrti tim - ekipa građana. Građani će se moći na licu mjesta prijaviti za sudjelovanje i dva sretna dobitnika izvući će se prije same "utakmice". U događaj su uključeni i profesionalni košarkaši KK Zadra i po jedan od njih će biti raspoređeni u timove kao kapetani svojih ekipa. Igrat će se ukupno tri "utakmice", dva i dva tima, a pobjednici će igrati treću finalnu.

Također, u sklopu ove akcije voditelj će imati informativno-edukativne razgovore o ovoj temi s gostima, a dijelit će se i informativni letci prisutnim građanima.