Četiri mjeseca od tragedije na Voštarnici, Županijsko državno odvjetništvo zaprimilo je konačni nalaz obdukcije 20-godišnje studentice koja je 14. lipnja preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu iz stana u Ulici bana Josipa Jelačića do Opće bolnice Zadar.

Tada su od strane nadležnih službi u vezi osjetljivog slučaja izašle kontradiktorne informacije. Policija je navela kako je studentica s područja Istre preminula prirodnom smrću, odnosno od posljedica teške bolesti, te isključila bilo kakve elemente kaznenog djela. No, ubrzo je uslijedilo neugodno iznenađenje iz DORH-a:

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo.

Droga koja se spominjala u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva bila je zapravo manja količina marihuane pronađena u stanu, zbog čega je policija podnijela optužni prijedlog. Državno odvjetništvo tada je zatražilo i određivanje istražnog zatvora protiv mladića, no sudac je to odbio, što se sada, nakon dugog čekanja nalaza, pokazalo kao dobra odluka.

Prema informacijama koje smo dobili od glasnogovornika ŽDO Duška Berovića, nakon provedenih dodatnih vještačenja kao uzrok smrti mlade djevojke utvrđena je isključivo leukemija, čime je otklonjena kaznena odgovornost 22-godišnjaka. Istraga protiv njega time je obustavljena, a na naš izravan upit je li ŽDO pogriješilo kada ju je brzopotezno otvorio, Berović nam je rekao kako je to način za provođenje dokaznih radnji i pronalaženje odgovora na sve upite.

- Imali smo određene sumnje koje je sada pobio sudski medicinar dr. Davor Mayer u svom nalazu, rekao nam je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva četiri mjeseca otkada je u Zadru teška bolest odnijela mladi život.