Jučerašnja poplava u Ulici Franje Tuđmana koja se slijevala niz Murvičku, prema riječima direktora Vodovoda Tomislava Mateka, nije strašna kao što je izgledala, barem ne što se tiče materijalne štete.

Direktora, koji je na stručnom skupu u Braču, s gradilišta su izvijestili kako je do razbijanja cijevi došlo tijekom radova uz stup javne rasvjete.

- Riječ je o staroj i lošoj cijevi koju smo ionako, u dogovoru s Hrvatskim cestama, trebali promijeniti. Tako da nema materijalne štete, već je ovo samo za nekoliko dana ubrzalo postupak postavljanja nove vodovodne cijevi, rekao nam je Matek dodajući na naš upit kako nema točnu informaciju o gubitku vode, po kojima je zadarski Vodovod nažalost godinama u vrhu, ali da ona svakako nije toliko značajna da bi se prijavila materijalna šteta.

Za jučerašnje izlijevanje vode nitko stoga neće odgovarati pa tako ni izvođač radova na proširenju Tuđmanove, tvrtka Sarađen. Nitko neće ni platiti vodu koja se jučer izlila iz sustava, a da tome dodamo i da je curila s gradilišta uz Murvičku ulicu.

Na teren je jučer po našoj dojavi izašla i policija, no s obzirom da iz Vodovoda neće prijaviti štetu, oni tu nemaju posla. Posla će pak danas imati djelatnici Vodovoda koji će sanaciju izvoditi do 15 sati. Zbog tih izvanrednih radova bez vode će biti potrošači u Tuđmanovoj ulici, i to dionice od križanja s Putem Murvice do raskrižja s Ulicom Ante Starčevića. Tijekom radova, do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na križanju Ulice dr. Franje Tuđmana i Novogradiške ulice.