Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom sa šireg biogradskog područja, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađen arsenal oružja - automatska puška M-72B s pet pripadajućih spremnika i 1147 komada pripadajućeg streljiva, puška sačmarica, pištolj M-57 s 128 komada pripadajućeg streljiva, te još 820 komada streljiva.

Oružje i streljivo su mu oduzeti, a 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Muškarcu, koji policiji nije poznat od ranije, sada prijeti kazna do tri godine zatvora. Protiv njega je također podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, što znači da je dio oružja posjedavao zakonito, ali ga nije na pravilan način držao.