Nakon što su projektirali uređenje obale u Petrčanima te u uvali Jazine, najpoznatija zadarska projektna kuća D&Z prešla je na uvalu Bregdeti. Tamo bi se trebao izraditi UPU da bi se ta komunalna lučica sanirala, uredila i povezela propusnim zidom s otočićem Klement. Na osnovu toga se radi projektna dokumentacija.

Iz D&Z u siječnju su Županijskoj lučkoj upravi dali ponudu za izradu idejnog rješenja projekta obale u dužini 1300 metara za 85.620 kuna. Pomoćnik ravnatelja Županijske lučke uprave Vedran Zrilić potpisao je narudžbenicu krajem siječnja, a primopredaju idejnog rješenja u svibnju kada je poslan račun iz D&Z-a. Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola u lipnju je podnio zahtjev da im Zadarska županija, kao osnivač, uplati taj iznos.

Četiri mjeseca kasnije ta je točka na kolegiju župana Božidara Longina prošla bez komentara i rasprave u paketu s drugim točkama kojima Županija odobrava namjenski novac za Županijsku lučku upravu. Sanacija luke u Pagu završena je u veljači kada je ispostavljana građevinska situacija koja će s iznosom od 619.498,75 kuna tek biti plaćena. Zahtjev da se taj iznos uplati izvođaču PGP upućen je iz Županijske lučke uprave još u lipnju. U svibnju su završeni radovi, ugovoreni na iznos od 345.380 kuna s PDV-om na sanaciji istočnog i zapadnog mula u luci Škarda koje je izveo Zadar sub. I taj iznos daje se iz županijskog proračuna.

Zbog uplata iz državnog, županijskog i gradskog proračuna te 400 tisuća kuna od općine Sali, ŽLU je povećala svoj proračun s planiranih 15.3 na 20.7 milijuna kuna. Izvorni prihodi od koncesija, lučkih pristojbi i naknada, nisu se mijenjali.