Župan Božidar Longin iskoristio je dvije točke dnevnog reda današnjeg Kolegija kako bi se „obračunao" s političkim neistomišljenicima i kritičarima.

Prva je bila izvješće državne revizije o obavljenoj financijskoj reviziji za 2018. godinu koja je Zadarskoj županiji dala treći put bezuvjetno mišljenje. Županijska pročelnica za financije i proračun Bibijana Baričević istaknula je kako je to već treći put da državna revizija nema primjedbe na rad Županije. Ako ih i ima, one su sitne i odmah ispravljene, naglasila je Baričević ističući kako mogu biti zadovoljni s radom Županije.

- Sretni smo i ponosni na ovakvo jedno bezuvjetno mišljenje, što znači da je naš proračun dobar, da se dobro se puni i da sve ide prema zakonu i da dobro radimo. Svi oni koji tamo koješta pričaju i valjaju gluposti, nek pročitaju ovo izvješće i kažu što to nije dobro. Hvala svima koji su dio ove priče, istaknuo je Longin.

Drugu poruku uputio je prilikom predstavljanja financijskog plana Županijske lučke uprave koja ove godine ulaže 37,8 milijuna kuna u infrastrukturne projekte, među kojima je i uređenje obalnog zida u Jazinama koje će biti u potpunosti gotovo ovih dana.

- Svi smo vidjeli kako Jazine izgledaju. Nadamo se da ćemo neko otvorenje upriličiti ili ćemo samo parkirati na onoj novi parking. Jučer sam prije posla rano prošetao i uživao u onome. Palme si vratio, to je najvažnije, rekao je nasmijani Longin ravnatelju ŽLU Davoru Škiboli koji je istaknuo kako su reakcije građana više nego pozitivne.

- U startu se stvorio javni aktivizam i govorilo se da je sve katastrofa, a sad kad je gotovo mogli bi oni koji su stvarali taj aktivizam reći: "Stvarno je dobro i palme su čak ovdje", istaknuo je Login dodajući kako se u projektima ŽLU vodi briga o svakom detalju. No, podsjetimo, detalj palmi ipak nije bio predviđen projektom uređenja, već su one vraćene zahvaljujući pritisku javnosti.