Bivši saborski zastupnik i benkovački gradonačelnik Branko Kutija danas je u ulozi vršitelja dužnosti ravnatelja Županijske uprave za ceste po prvi put na Kolegiju župana podnio izvješće o izvršenju financijskog plana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja kao i pripadajuće izmjene i dopune plana za 2019. godinu.

U prvom polugodištu ostvaren je prihod u iznosu od 27.425.732,50 kuna, što je 60% plana, izvijestio je u uvodu resorni pročelnik Krešimir Laštro ekonomično spajajući točke dnevnog reda.

- Najveći dio, u iznosu od 22.951.738,08 kuna, uprihodili smo od naknade za ceste koja se plaća pri registraciji vozila, istaknuo je Kutija koji je zbog dvije odluke resornog ministarstva i ugovora s općinama Sukošan i Ražanac uveo izmjene financijskog plana.

Povećani su prihodi s 43 na 49 milijuna kuna, ali i rashodi s ranije planiranih 43 na 55 milijuna kuna. Među njima je i 50 tisuća kuna bruto otpremnine za bivšeg ravnatelja ŽUC-a Milu Fabijana. 

Sredstva za građenje i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta povećana su s ranije planiranih 8 na 11 milijuna kuna, od čega se 600 tisuća kuna odnosi na izradu projektne dokumentacije. V.d. ravnatelj, oko čijeg su se imenovanja lomila koplja i u Upravnom vijeću, izvijestio je danas javnost o stanju na gradilištima.

- Pri kraju je rekonstrukcija Gornjeg mosta preko rijeke Zrmanje koji je ujedno i kulturno dobro. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,7 milijuna kuna, a radovi će biti gotovi za 15-20 dana. Prošli tjedan u posao su uvedeni izvođači radova na dvije dionice, od D8 u Starigradu do ulaza u Nacionalni park Paklenica, te od naselja Suhovare do nadvožnjaka preko autoceste Baštica. Vrijednost radova je 2,1 milijun kuna. Danas je objavljen natječaj za gradnju mosta preko rijeke Karešnice, vrijednost investicije je 4.5 milijuna kuna, naglasio je Kutija čiji će izvještaj morati potvrditi Županijska skupština.