ZADAR- Nakon više od 30 godina od kada je uz Jadransku magistralu, tada dvotračnu, izgrađen Zeleni centar Plodina, u tijeku je gradnja ulaza i izlaza u taj komercijalni centar, u vlasništvu zadarske tvrtke ZKM.

Upravo su oni, prema informaciji iz Hrvatskih cesta tražili i od zadarske ispostave tog javnog državnog poduzeća suglasnost za izgradnju priključka na državnu cestu DC 8.

Suglasnost je izdana temeljem zahtjeva tvrtke ZKM d.o.o., rečeno je u službenom očitovanju koje smo tražili od Hrvatskih cesta. Radove izvodi njihov koncesionar - Ceste Zadarske županije, inače privatna tvrtka u kojoj suvlasništvo ima i Zadarska županija.

Uz to smo dobili foto - izvještaj s terena jednog našeg čitatelja s malo ironije kojeg objavljujemo:

Javljam Vam kako su radovi na novom spoju na dvotračnu cestu kod bivše Bille pri samom kraju. Odlika novog spoja je izuzetna preglednost budući se nalazi na samoj krivini te će se svi budući korisnici kockati  kad ga budu koristili bez obzira jesu li bili u obližnjem Admiralu ili ne. Nedavno smo čitali kako nova pumpa pokraj Supernove ne može dobiti dozvolu za rad baš zbog okomitog spoja na dvotračnu cestu, ali ovdje se nitko ne pita za to, vjerojatno su krivina i okomiti spoj dobitna kombinacija, navodi naš sugrađanin (ime poznato redakciji).

Nadamo se da je i zadarska policija suglasna na ovakvo prometno rješenje. Policijska uprava zadarska, kao što nam je poznato iz slučaja naknadne pameti Ulice Nikole Šubića Zrinskog, koja je također državna cesta - nad njima nema nikakve ingerencije u projektiranju. Ali će imati u nadzoru sigurnosti prometa.