Tri mjeseca od brutalnog premlaćivanja 41-godišnjeg Zadranina u blizini noćnog kluba na Obali kneza Branimira, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je danas optužnicu protiv petorice napadača.

Prema njihovom izvještaju, protiv 30-godišnjaka, 27-godišnjaka, 31-godišnjaka, 24-godišnjaka i 26-godišnjaka podignuta je optužnica zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi, a petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se i za posjedovanje oružja. Kaznenim zakonom i za jedno i za drugo djelo predviđene su kazne zatvora do tri godine.

Optužnicom se petorici okrivljenika stavlja na teret da su 20. srpnja od 04,00 do 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru; motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta kluba sa 41-godišnjim oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi; a kad se on pokušao udaljiti, prišli mu s leđa u cilju fizičkog obračuna s njim. Prvookrivljenika se tereti da ga je udario koljenom u glavu i potom šakom u glavu, a zatim ga je drugookrivljenik udario dva puta šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom su ga trećeokrivljenik, četvrtookrivljenik i petokrivljenik okružili te ga istovremeno sva petorica okrivljenika udarali rukama i nogama u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne lakatne kosti.

Petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je 30. srpnja u stanu kojeg koristi u Zadru, iako svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje, držao automatsku pušku AK-47.

U optužnici je predloženo da se protiv prvookrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, stoji u izvještaju državnog odvjetništva. On je, podsjetimo, dva mjeseca bježao policiji da bi na kraju bio uhićen na području Slunja.

U optužnici DORH-a, koja je uslijedila nakon tri mjeseca istrage, ne spominje se pak šesti osumnjičenik u dobi od 24 godine.

- Protiv tog osumnjičenika prijava je odbačena jer se nije moglo nedvojbeno dokazati da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi, rekao nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.