Boris Marin neće se natjecati u novom krugu izbora za mjesne odbore, na Silbi su u igri tri liste, dok na Premudi nitko ni dalje ne iskazuje interes za ovakvom participacijom u lokalnoj vlasti.

Izborno povjerenstvo mjesnih odbora Grada Zadra objavilo je sve pristigle liste za ponovljene izbore koji će se održati u nedjelju 10. studenoga, u mjesnim odborima u kojima nakon lanjskih izbora nije formirana vlast. Prošle godine niti jedna se lista nije javila za Premudu i Silbu, dok su u Jazinama I po nekoliko mandata osvojili Akcija mladih, HDZ-ova koalicija i nezavisna lista Borisa Marina, nekadašnjeg vođe navijačke skupine Tornado. Kako ni u tri pokušaja nije izabran predsjednik, MO je raspušten.

Marin se na ovim izborima nije kandidarao, pa će u Jazinama I birači birati između liste Akcije mladih, koju ponovno predvodi Sandi Špaleta, HDZ-ove liste u kojoj kao nositelj Marin Vrsaljko zamjenjuje Ivanu Jakovac, te SDP-ove s Ivanom Knežević na čelu. Na lanjskim izborima HDZ je osvojio 91 glas, Akcija mladih 90, Boris Marin 80 a SDP svega 29 glasova.

Na Silbi u izbore idu Narodna stranka - Reformisti s nositeljem Nenadom Burićem te nezavisne liste Geralda Baranovića i Diane Klanac. Spomenimo kako se još očekuje i odluka gradonačelnika Branka Dukića o Mjesnom odboru Poluotok, čije se raspuštanje spominje zbog lošeg obnašanja vlasti, odnosno zapuštanja prostorija koje je koristio MO.