Zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić potpisao je odluku o odabiru tvrtke Sub mission j.d.o.o za izgradnju šetališta i sunčališta na dijelu obalnog pojasa u Diklu.

Zadarska tvrtka, koju vode Ivan Cokarić i dr. Martina Mikecin, osnovana je 2014. godine s 10 kuna temeljnog kapitala. Javnosti relativno nepoznati građevinari za referencu imaju sanaciju operativne obale u luci Pakoštane koju su izveli za Županijsku lučku upravu. Cokarić je bio i vlasnik firme Garbinada koja je završila u stečaju te je izbrisana krajem 2016. godine.

Sub mission je za realizaciju investicije Grada Zadra, procijenjenu na 2,1 milijun kuna, dao ponudu od 2,4 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 3 milijuna kuna s PDV-om. Jedina konkurencija bio im je zadarski Stipčević, gradski koncesionar za građevinsko-obrtničke i kamenoklesarske radove na javnim i prometnim površinama. No, on je za posao zahtijevao nevjerojatnih 6 milijuna kuna (7,5 milijuna s PDV-om), tako da u postupku odabira ekonomski najpovoljnije ponude nije imao šanse.

Projekt uređenja dijela plaže u Diklu, kojeg je izradio zadarski arhitekt Bogdan Marov iz studija RENE, sastoji se od šetnice i zaštitne školjere koja je ujedno i sunčalište. Novo kupalište sa sunčalištem bit će iznad mora na armirano-betonskoj konstrukciji, dok će završna obloga biti od drva. Za ulazak u more i izlazak na šetnicu izvest će se stube na međusobnoj udaljenosti od 30 metara.