Nakon što je zagrebački Županijski sud zbog pogrešnog ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja ukinuo prvu presudu zadarskog Općinskog suda, danas je nakon ponovljenog suđenja bivši policajac i svjetski prvak u borilačkim vještinama Vedran Ikić ponovno dobio 18 mjeseci bezuvjetne kazne zatvora zbog pomaganja preminulom bjeguncu Denisu Paraću kako ne bi bio uhićen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Iz činjeničnog opisa ovog kaznenog djela protiv pravosuđa izbačeno je dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje se odnosi na izrešetani automobil i bombu u dvorištu odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Prema stajalištu zagrebačkog suda, Ikić je zajedno s Paraćem u tom predmetu imao status osumnjičenika te je osobno imao interes da ostane neotkriven. Stoga, sve one radnje koje je Ikić poduzeo u cilju da opstruira kriminalističku istragu u smjeru otkrivanja počinitelja ne mogu mu biti stavljene na teret u ovom postupku, odnosno nije mogao pružiti pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela ako je u njemu i sam sudjelovao.

Ikić je tako danas proglašen krivim da je, iako je znao da se Parać nalazi u bijegu od 25. rujna, u razdoblju nakon 31. siječnja do 6. travnja na korištenje mu dao svoj motocikl Yamaha (ZD) i motorističku kacigu, a sve u cilju njegovog lakšeg skrivanja i bježanja od policije kako ne bi bio uhićen zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Upravo je za tim istim motociklom Parać u noći 5./6. travnja izgubio život u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora.

Uz nepravomoćnu presudu od godinu dana i šest mjeseci zatvora sutkinja Danijela Zubčić Poljak izrekla je danas Ikiću rješenje o produljivanju istražnog zatvora, u kojem se nalazi od 7. svibnja, kao i obvezu snošenja troškova postupka.