Dva mjeseca od tragedije u uvali Jazine, Županijsko državno odvjetništvo zaprimilo je rezultate obdukcije tijela 29-godišnjeg Zagrepčanina.

- Zaprimili smo posebno izvješće Policijske uprave zadarske i obdukcijski zapisnik iz kojeg slijedi da je smrt nastupila utapanjem. Iz rezultata provedenih izvida nisu proizišle okolnosti koje bi ukazivale da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela, službena je informacija iz DORH-a nakon koje i dalje ostaju otvorena pitanja o noćnom događaju na Obali kneza Branimira.

Podsjetimo, oko 3 sata u noći s 2./3. kolovoza policiju su nazvali užasnuti građani koji su uočili tijelo kako pluta između brodova kod Veslačkog kluba. Na teren su odmah izašle sve službe, među kojima i ronioci Interventne policije te djelatnici Hitne medicinske pomoći, no muškarcu nažalost nije bilo pomoći.

Kako bi rasvijetlili okolnosti koje su dovele do tragedije, kontaktirali smo državnog odvjetnika Slobodana Denonu koji je radio kao referent na tom slučaju. No on nam je mogao samo potvrditi da je riječ o nesretnom slučaju. Neposrednih svjedoka nije bilo tako da se ne zna kad je točno i kako nesretni mladić pao u more. Sigurno je pak kako iza tragedije ne stoji zločin.