NOVO Policijskim očevidom utvrđeno je kako je 20-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću koja se dogodila u 11.30 sati na državnoj cesti prema Viru. 

On je s Alfa Romeom dolazio iz smjera Nina te je vozio neprilagođenom brzinom i uvjetima na cesti zbog čega je prešao na drugu traku i udario u stražnji dio vozilo Hitne pomoći. Do prometne nesreće je došlo kod skretanja prema Diklu ulicom Rampada iz koje je stiglo vozilo Zavoda za hitnu medicinu, koje se, prema očevidu, već uključilo u svoju traku. Ali vozač Alfe nije se zaustavio nego je svojim prednjim tijelom udario u stražnji trap kombija Hitne. Prema informacijama koje su u PU zadarskoj dobili iz bolnice, teže ozljede zadobio je 20-.godišnji vozač "Alfa romea", dok su lakše ozlijeđeni 30-godišnji vozač Hitne pomoći i 41-godišnja medicinska tehničarka.

PRIJE

Iza 11 sati dogodila se velika prometna nesreća na državnoj cesti kod deponije Diklo, potvrđeno nam je u Operativno-komunikacijskom centru PU zadarske.

Prema prvim informacijama došlo je do sudara vozila Hitne pomoći i osobnog vozila zadarskih registracijskih oznaka.
Troje sudionika prometne nesreće prevezeni su kolima Hitne pomoći u zadarsku bolnicu gdje će se utvrditi težina ozljeda. Doznajemo kako u kolima Hitne pomoći, osim ekipe Zavoda za hitnu medicinu, nije bilo pacijenta.

S terena smo dobili informaciju kako su intervenirali i zadarski vatrogasci koji su brzinski zaustavili gorenje na vozilu Alfa Romeo.

Promet se odvija otežano uz regulaciju policije. Na mjestu događaja obavlja se i očevid kojim će se utvrditi uzrok prometne nesreće.

Uz prvu snimku koju smo dobili od čitatelja s terena, ove je prizore snimio naš foto-reporter Marko Dimić: