U petak je župan Božidar Longin imenovao Vladimira Kovačević iz Neovisni za Hrvatsku (NHR) za predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu. Kovačević, diplomirani ekonomist, je ravnatelj županijske agencije AGRRA.

Istodobno je odlukom župana razriješen s tog mjesta Stipe Bjeliš, županijski vijećnik koji je isključen iz te stranke s kojom je HDZ u koaliciji. Neslužbeno se doznaje kako je Bjeliš s još nekoliko bivših članova NHR u petak na Višnjiku imao sastanak s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom kojem će voditi kampanju na području Zadarske županije.

Srednjoškolski nastavnik Stipe Bjeliš u travnju ove godine postao je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu umjesto ginekologa, dr. Slavka Marića. Ravnatelj ustanove je u drugom mandatu dr. Predrag Orlović. Svi su oni iz iste stranke, sada ili su bili, ali je činjenica da je ta zdravstvena ustanova pod njihovim vodstvom puna afera. S njima će se izravnije upoznati novi predsjednik Upravnog vijeća koji planira već u petak sazvati prvu sjednicu, nakon čega može vući i poteze.

Župan je odredio i trojicu članova Školskog odbora OŠ Petar Zoranić, u Ninu, gdje je bila afera oko smjene i imenovanja novog ravnatelja. U Glasniku je objavljeno da su u ime osnivača, 30. rujna imenovani Monika Čvrljević, mag. oec, Sanja Glavan, mag. oec te Luka Ramić, mag. oec. Krajem srpnja, župan Longin je razriješio članstva u Školskom odboru Emila Čvrljević i Danijelu Jureško.