Nakon obilaska sajma Biograd Boat Show, predsjednica RH je komentirala slučaj silovanja na zadarskom području. Pravdajući se kako nema detaljne informacije niti je to njen posao, Grabar Kitarović ponovila je kako je zgrožena takvim činom. 

- Svatko se postavlja u poziciju majke i kako bismo reagirali da se to dogodi našem djetetu i općenito pravne regulative sudstva i kažnjavanja u Hrvatskoj. Nažalost, kazne za takva zlodjela su niske i moramo se zamisliti da to, pogotovo kada je riječ o krvnom deliktu, da budu u razmjeru s tim kaznenim djelom, izjavila je predsjednica RH koja je najavljene prosvjede nazvala glasom naroda.

Nakon Biograda, predsjednica Kolinda je otišla u Zadar da bi vidjela mjesto gdje će se na Novom Bokanjcu graditi katolička osnovna škola, a sve to kako bi održala radni sastanak na Višnjiku s proširenim sastavom Županijskog HDZ-a. Ipak je ona kandidatkinja HDZ-a iz kojeg je kad je postala predsjednica morala izaći.

Na Jadranskoj magistrali ostali su ugašeni semafori nakon što je projurila kolona službenih vozila s policijskom pratnjom od Biograda do Zadra.