Saborski zastupnik Ivan Pernar izbačen je danas iz sabornice zbog govora o stravičnom slučaju silovanja iz okolice Zadra i odluci suca o puštanju osumnjičenika na slobodu koja je šokirala hrvatsku javnost.

- Ovo je ozbiljna stvar. Zašto sedmero optuženih za silovanje djevojke nije zadržano u pritvoru, već su pušteni na slobodu?! Stanje u pravosuđu je katastrofa, građani nisu zadovoljni. Ljudima je prekipjelo preko glave, istaknuo je Pernar obraćajući se predsjedniku Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Jandroković ga je opomenuo zbog toga što izlazi van dnevnog reda, no Pernar se nije dao.

- Vi namjerno provocirate kako bi vas iznijeli iz sabornice i dobili medijsku pozornost. Manipulirate na vrlo ružan način, I drugi zastupnici se mogu tako ponašati, ali ne ponašaju se jer su pristojni i dobro odgojeni, rekao mu je Jandroković .

- Ne mogu se pomiriti s tim jer su optužbe jako teške, nastavio je Pernar ističući i druge sporne slučajeve hrvatskog pravosuđa.

Jandroković je potom sazvao stanku i zamolio zaštitare da Pernara izvedu iz sabornice. Oduzeta mu je riječ danas i sutra, na što je Pernar odgovorio kako je to "potpuno svejedno jer je hrvatskim građanima oduzeto pravo glasa već duže vrijeme".

- Sedmero osumnjičenika je i dalje na slobodi, to vam je demokracija i pravna država u Hrvatskoj. Nemam drugog načina da ukažem na to nego ovako. Ovo je sramota što se događa u Hrvatskoj, urlao je Pernar dok su ga iznosili zaštitari. Videozapis događaja možete pogledati na linku.