S obzirom na to da se tijekom mjeseca listopada obilježavaju tri svjetska dana bolesti vezanih uz lokomotorni sustav, Hrvatska liga protiv reumatizma - Ogranak za Zadarsku županiju, prigodno će organizirati predavanje na temu "Križobolja - bolest suvremenog čovjeka". Ova je tema naime usko povezana sa spomenutim danima, svjetskim danom artritisa (12. 10.); kralježnice (16. 10) i osteoporoze (20. 10.).

Predavanje će se održati u četvrtak 17. Listopada u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru. Kao i obično, kada su u pitanju predavanje ove udruge, voditelji će biti djelatnici Opće bolnice Zadar - Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, dr. Neven Birkić spec. fizijatar-reumatolog, voditelj podružnice, te fizioterapeutkinje Vedrana Ljoka i Silvana Mumelaš.

Poznato je kako su bolesti lokomotornog sustava, posebno kralježnice, među najučestalijim oboljenjima suvremenog čovjeka, pa organizatori očekuju da će dvorana, kao i obično, biti ispunjena do posljednjeg mjesta.