ZADAR- Novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić u svom prvom službenom posjetu Zadra održao je sastanak s gradskim vlastima o kojem je javnost obavještena na internetskoj stranici Grada Zadra. Koga je od pročelnika gradonačelnik Branko Dukić odabrao da zastupa Grad Zadar, može se vidjeti na fotografiji s koje nedostaju oni koji povlače novac iz EU fondova.
Grad Zadar koji je nadevno proglašen naj gradom zbog povlačanje novca iz EU fondova za što je bez ikakav sumnje zaslužan Odjel za EU fondove, na tom je sastanku bio bez ikoga iz Odjela za EU fondove. Kako to? Odjel za EU fondove od samog osnivanja prije šest godina vodi Šime Erlić koji ima i svoje pomoćnike i suradnike. Nakon šest sati čekanja dobili smo iz Grada Zadra odgovor na pitanje zašto se nitko iz Odjela za EU fondove nije sastao s resornim ministrom?

"Pročelnik Šime Erlić je u vremenu spomenutog sastanka bio angažiran u Kneževoj palači na projektnoj aktivnosti organizacije fokus grupe sa ključnim dionicima gradskog sektora kulture i turizma, na projektu RECOLOR kojim će se između ostaloga dati prijedlog za unapređenje turističkog i kulturnog potencijala i pravilne valorizacije zadarske Sfinge. Ta aktivnost je dogovorena puno ranije od sastanka s ministrom Pavićem, a pročelnik Erlić je imao obvezu otvoriti i voditi radionicu u ime Grada Zadra te stoga nije mogao istovremeno nazočiti sastanku u Maloj vijećnici. Ipak, prije sastanka iscrpno je o svim projektima gradskog odjela za EU fondove brifirao gradonačelnika i ostale sudionike sastanka, te ministar nije bio zakinut ni za kakve ključne informacije, potrudili su se iz gradske uprave opravdati Erlićev izostanak. Mi smo pitali zašto nitko iz Odjela za EU fondove nije bio na tom sastanku.