S obzirom da se slučaj silovanja maloljetnice koji je danas, na žalost, nacionalna vijest, dogodio na zadarskom području, reagirao je i zadarski HDZ na slučaj, kako su naveli, zlostavljanja maloljetne djevojke u okolici Zadra.

Oni su objavili priopćenje:

HDZ Zadarske županije zgrožen je viješću i najoštrije osuđuje spolno zlostavljanje koje se dogodilo u okolici Zadra, tim više jer je riječ o maloljetnoj djevojci, a znamo da su žene uz djecu najranjiviji dio društva.

Očekujemo od institucija pravne države da učinkovito i brzo provedu postupak te primjereno kazne sve one za koje se utvrdi da su počinili ovaj gnjusan čin.

Istodobno se suprostavljamo manipuliranju ovog nemilog događaja u političke svrhe kojima se, svjesno ili ne zaboravlja na žrtvu kojoj u ovim trenutcima treba pružiti pomoć i zaštititi je na svaki način.

Na svom Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Branko Dukić:

- Bez obzira što se ova monstruoznost nije dogodila u Zadru i što o tome znam onoliko koliko je objavljeno u medijima, ovo je trenutak u kojemu svi moramo reagirati jasno i glasno - malo smo društvo i ne smijemo dopustiti šutnju. Prvenstveno kao čovjek i otac apsolutno sam šokiran i zgrožen ovakvim djelima koja nijedna normalna osoba ne može shvatiti ni zamisliti. Borili smo se za državu, za policiju i sud, za institucije. Na njima je da djeluju kako bi ovaj zvjerski čin bio primjereno kažnjen, a kako bi žrtva dobila svu potrebnu pomoć i zaštitu, navodi Dukić.