U nedjelju u 02.55 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Volkswagen (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,74 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je isključen iz prometa, te prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, javljaju iz PU zadarske. Kako doznajemo, 27-godišnjaku prijeti od 10 do 20 tisuća kuna novčane kazne ili 60 dana zatvora, koliko je zatraženo optužnim prijedlogom policije. Preostaje vidjeti koliku će kaznu odrediti Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

Tijekom provođenja akcije Vikend zadarski policajci ukupno su kontrolirali 375 vozila i vozača, a poduzeli 186 represivnih mjera. Alkotestirano je 101 vozača, od kojih je njih 24 bilo pod utjecajem alkohola. Prema informacijama iz PU zadarske, 60 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 20 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 10 vozača je koristilo mobitel u vožnji, 3 bez tehničkog pregleda i registracije, 3 bez položenog vozačkog ispita, 2 vozača kojima je istekla vozačka dozvola, 4 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole, 6 vozača je nepropisno pretjecalo, 4 vozača su vozila jednosmjernom ulicom, 2 vozača nisu poštivali svjetlosni prometni znak- prolazak kroz crveno svijetlo, 25 vozača nije poštivalo prometni znak.

U tom se vremenu dogodilo 17 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobila teške tjelesne ozljede, te 6 osoba lake tjelesne ozljede. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 3 vozila.