Tjedan dana prije početka sajma, Biograd Boat Show ima rasprodan izložbeni prostor i obilježit će 21. rekordnu izložbu, s više izlagača i novom izložbenom halom, pohvalili su se Ilirije koja organizira nautički sajam.

Na sajmu se očekuje još jedan rekordni nastup sa svim rasprodanim izložbenim prostorima i otprilike 400 prijavljenih izlagača koji nude više plovila, opreme, dodataka i usluga nego ikad.

Dodana je četvrta izložbena dvorana (Dvorana D) u kojoj će se održati Croatian Charter Expo, dvodnevni događaj za jaht čarter nautički segment koji će se održati od 17. do 18. listopada godine i dio je četverodnevnog Biograd B2B događaja koji traje paralelno sa sajmom.

Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 3. godišnje hrvatske nautičke dane s bogatim Kongresnim programom koji će služiti nautičkoj industriji. Program uključuje Sjednicu Udruženja turističkih brodara HGK,Vijeće Udruženja marina i Udruženja chartera, HGK - Udruženja male brodogradnje, Udruženja marina HGK, Ministarstvo turizma, Udruženja luka HGK, UPUSP- charter HGK i Zajednice pustolovnog turizma HGK.

Ove godine, na zahtjev velike grupe hrvatskih jaht čarter tvrtki, organizirat će se Croatia Charter Expo, novi dvodnevni Business to Business događaj u sklopu Biograd B2B-a u novoj izlagačkoj Hali D smještenoj u blizini sajma od 17. do 18. listopada. Čarter tvrtke će se sastati s agentima, brokerima i dobavljačima, uz aktivan kongresni čarter program. Svi sudionici bit će registrirani na Biograd B2B platformi na kojem će moći sudjelovati za sve dane sajma. Događaj je podržan od strane Hrvatske turističke zajednice, Gospodarske komore i grada Biograda.

Legendarni zabavni program sadrži sljedeće bandove Psihomodo Pop-Freeway-Black Coffee sa Martine Thomas-Good Vibes-Ad Trio featuring Elena Stela-Bura Band-DJ Lorenz.