Grad Zadar je dobitnik 400 tisuća kuna iz Fonda za razvoj turizma na natječaju Ministarstva turizma za uređenje plaže u Diklu a lani su dobili isti iznos za uređenje plaže Kolovare. U međuvremenu je za 600 tisuća kuna iz Gradskog proračuna komunalno opremljena plaža u uvali Bregdeti.

Bila je to akcija Odjela za komunalne poslove u čijem je resoru održavanje plaža. Međutim, u gradskoj upravi se baš i ne zna tko je nadležan i odgovoran za uređenja novih plaža što će ipak biti financirano iz Gradskog proračuna.
Dio plaže Kolovare lani je nominirao Odjela za EU Fondove kao i ove godine Diklo ali u suradnji s Odjelom za komunalne poslove. Uređenje plaže i sunčališta Diklo projekt je Odjela za graditeljstvo koje je raspisalo i natječaj za izvođača radova.

Procijenjana vrijednost za radove prema projektu arhitekta Bogdana Marova iznosila je 2,1 milijun kuna a izvođač će, doznajemo, biti izabran idućeg tjedna. Javila se zadarska tvrtka Sub mission s ponudom od 2,4 milijuna kuna bez PDV-a. Tvrtka je registrirana za prijevoz i usluge s ulogom od 10 tisuća kuna, a osnivači su Martina Mikecin (liječnica?) i Ivan Cokarić s iste adrese stanovanja u Zadru.
Ovlaštena tvrtka Grada Zadra, Stipčević koja je radila na uređenju plaže Bregdeti kao da je namjerno ili relano dala ponudu od 6 milijuna kuna bez PDV-a.
Bira se tvrtka s jeftinijom ponudom a reference nisu presudne.

Od pročelnika Šime Erlića doznajemo kako je za uređenje plaže Kolovare - od bazena do koncesioniranog dijela koji počinje s devastiranim objektom Zara beacha, procijena vrijednosti 1.9 milijuna kuna. Natječaj za izvođača radova, prema projektu kojeg je izradila Radionica Marušić, bit će objavljen za dva tjedna.