Pod cijenu opomene županijski vijećnik MODES-a i bivši dožupan Rudolf Dvorski jučer je na sjednici Županijske skupštine skrenuo s teme kako bi izrazio podršku štrajku učitelja koji se bore za povećanje plaća.

Od ostalih vijećnika je zatražio i dobio polovični pljesak, a na konferenciji za medije nakon sjednice dodatno je naveo razloge svog istupa:

- Županija je osnivač osnovnih i srednjih škola, a naš župan, što je po meni jadno i kukavički, nije se htio niti jednom riječju osvrnuti na štrajk i podržati učitelje i na kraju krajeva i učenike. Božidar Longin kao čelnik Županije mora dati odgovore na ova pitanja. Podržava li štrajk ili ne samo zato što je Andrej Plenković, odnosno njegova struja na vlasti?

Podsjetimo, štrajku se jučer odazvalo preko 90 % nastavnika u zadarskim školama, s iznimkom Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Danas se štrajk nastavlja cirkularno, odnosno po pojedinim županija. Tako danas neće raditi škole u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvansoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.