Novi izostanak ravnateljice Renate Peroš, prilikom predstavljanja programskog i financijskog izvješća Narodnog muzeja Zadar za 2018. godinu, doveo je do sulude situacije na sjednici Županijske skupštine.

Vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač iz protesta je zauzeo govornicu i pustio pjesmu Jure Stublića "Chicago".

- "Ili ćete se predati ili ću vam zapjevati! A gangsteri popadaše i ovako povikaše: "Nemoj pjevat Jure dragi, vratit ćemo što smo krali", pjevao je Pupić Bakrač s govornice odbijajući odstupiti dok ne dođe Peroš, čiji je izostanak predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar pravdao bolešću.


View on YouTube

Vijećnici su ipak nastavili raspravljali iz svojih klupa uz pokretni mikrofon. Naime, predsjednik Županijske skupštine odlučio je da se sjednica iz trećeg pokušaja privede napokon kraju, pa makar i na ovaj način. Tako je uz taktove glazbe s Pupićevog mobitela po brzom postupku izglasana ova kao i sve preostale točke, mahom izvješća županijskih ustanova koja su bila na maratonskom dnevnom redu. "Ovo pokazuje razinu rada vladajućih", istaknula je vijećnica Akcije mladih Marjana Botić.

Nakon završetka sjednice, koja je prošla u znaku imenovanja ravnateljice Narodnog muzeja, Pupić Bakrač detaljnije je predstavnicima medija objasnio razloge svog postupka:

- Treći put smo uskraćeni toga da nam Renata Peroš pojasni svoje izvješće i morao sam reagirati na ovaj način jer su moja vijećnička prava ugrožena. Osvrnuo bih se na vijećnike vladajuće većine. Koji jadnik moraš biti da sve ovo trpiš?! Koji jadnik moraš biti da izglasavaš nešto za što ne možeš dobiti nikakvo objašnjanje?! Oni bi glasali za koncentracijski logor da se negdje otvara. To su borgovi veći od samih borgova kod kojih ne postoji pojedinačna volja, već samo dižu ruku po nalogu stranke. Od ovog što se danas dogodilo ne postoji veće sramote u demokraciji, lokalnoj pa i šire... Pokazali su manjak samopoštovanja i odgovornosti. I dok ministri na nacionalnoj razini podnose ostavke, na lokalnoj razini može se dogoditi i otkriti bilo što, a nikad nitko neće odgovarati. Zadar je ostao u zapećku u odnosu na druge i to nije odgovornost samo nas vijećnika, već svih nas da to pokušamo promijeniti, upozorio je oporbeni županijski vijećnik.