ZADAR- Jutros su započeli radovi na obnovi Ulice Franje Tuđmana u režiji Grada Zadra, a prema najavi Hrvatskih cesta, ta glavna zadarska transverzala trebala se "napasti" i s druge strane.

Radove od 10 dana izvodi gradski koncesionar Ceste Zadarske županije. Pročelnik Robertino Dujela vjeruje kako bi se moglo i ranije završiti s obzirom na vremenske uvjete. Posao je to na obnovi kolnika u dužini od 70 metara, s tim da će se na dužini od 40 metara staviti nova posteljica, dok će se na preostalih 30 metara prometnice staviti novi asfalt. Procjena je vrijednosti radova 80 tisuća kuna bez PDV-a.

Zašto se radi obnova kolnika Ulice Franje Tuđmana, na kojoj bi se prema najavi iz gradske uprave uskoro trebala raditi proširenje na 4 trake od raskrižja s Murvičkom do onog s Ulicom Josipa bana Jelačića.

- Zbog sigurnosti prometa koja je ugrožena izbočinama na kolniku u zavoju, kazao nam je pročelnik Dujela. To su radovi koji su bili najavljeni još u travnju, ali su odgođeni da ne bude previše gradskih prometnica na kojima su se odvijali radovi.

To neće biti dvostruki radovi, dodaje Dujela, jer je on u koordinaciji s pročelnicima Šimom Erlićem i Darkom Kasapom koji pripremaju rekonstrukciju Tuđmanove novcima EU. Ona će se dogoditi u okviru iduće dvije godine. Prema informacijama pročelnika Erlića, natječaj za izvođača radova planira se pred ljeto 2020. godine. Još nije završena projektna dokumentacija niti je ishođena građevinska dozvola.

Hrvatske ceste, koje su najavile da će danas nastaviti s obnovom državnih cesta kroz Zadar, treći jesenski rok neće početi na vrijeme. U zadarskoj ispostavi Hrvatskih cesta doznajemo kako je izvođač radova, Sarađen, prošlog tjedna uveden u posao. Oni moraju Cestama Zadarske županije, koje su i koncesionar  Hrvatskih cesta na održavanju, dostaviti privremenu regulaciju prometa Tuđmanove ulice o kojoj će se obavijesti javnost. Kada? Pitanje bez odgovora nadležnih.