Vijećnik Akcije mladih u Županijskoj skupštini Marko Pupić-Bakrač uputio je otvoreno pismo v. d. ravnateljici Narodnog muzeja Zadar Renati Peroš, u kojem izražava nadu da je zaliječila zdravstvene tegobe zbog kojih je najavila izostanak s prethodno sazvane sjednice 4. listopada.

- Nemalo sam se iznenadio, da ne kažem i prenerazio, kada se na nastavljenoj sjednici Županijske skupštine 4. 10. 2019 godine pronio glas kako nećete doći braniti Izvješće Narodnog muzeja zbog uganuća zgloba. To mi isprva nikako nije bilo jasno. Zbog bavljenja sportom distorziju zgloba sam imao na desetke puta, što me nikada nije sprječavalo u obavljanju dnevnih aktivnosti. Pa i bivši predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega je dolazio na sjednice vijeća sa štakama nakon operacije koljena. Onda mi je sinulo. Sigurno je to neka strašna distorzija nad distorzijama, možda opasna i po život. Baš ste pegula, prije dvije godine niste branili izvješće vjerojatno zbog neke pogibeljne bolesti slične distorziji zgloba (možda i pogibeljnije) a prošle godine ste doživjeli svojevrsnu sinkopu zaboravivši pitanja vijećnika postavljena netom prije izlaska za govornicu. Ne biste vi nikada ostavili na cjedilu svoje HDZ-ovce da umjesto vas kusaju kašu koju ste zakuhali.

Znate kako glasi ona stara narodna: jednom izdajnik uvijek izdajnik. A vi niste takvi, ma kakvi. Siguran sam da ćete doći na treći nastavak sjednice županijske skupštine 10. 10. 2019 godine jer nikada nisam vidio ni čuo da netko ne može stati na nogu 6 dana nakon distorzije zgloba. Samo pazite da vam se ne dogodi neka nova pegula, ograničite akrobatske aktivnosti na minimum. Jer znate kakvi su ljudi, svašta im pada na pamet. Počet će sumnjati da namjerno izbjegavate pitanja vijećnika na skupštini, stoji u priopćenju Pupića-Bakrača.