U Ninu je u ponedjeljak svečano otvoren novoizgrađen dječji vrtić. Gradnja je trajala godinu dana, a sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj i Grada Nina u iznosu od 9,3 milijuna kuna. U vrtiću "Morska vila", na koji se dugo čekalo, upisano je 92 djece s ninskog područja, javljaju iz Zadarske županije.

Roditelji su sretni, a gradonačelnik Nina Emil Ćurko zadovoljan jer su riješili dugogodišnju potrebu za novim vrtićem. „Novi vrtić je popunjen pa ćemo, za nekoliko godina trebati ili proširiti ovaj ili graditi novi, jer djece ima.", kaže gradonačelnik Ćurko.

„Mi djelatnici dječjeg vrtića Morska vila sretni smo i ponosni što smo dobili ovako suvremeni i moderno opremljeni vrtić koji smo dugo čekali. Sad imamo vrtić sa 5 odgojno obrazovnih skupina, 2 jasličke i 3 vrtićke skupine. Vrtić smo koji u odgojno obrazovnom radu prati suvremeni kurikulum, a cilj je cjeloviti rad, učenje, odgoj i obrazovanje djece. Imamo vrtić po mjeri djece u kojem će djecu pripremati ne samo za školu, već za život.", rekla je ravnateljica vrtića Irena Ćuk i zahvalila roditeljima na strpljenju i razumijevanju tijekom izgradnje vrtića te Gradu Ninu koji je omogućio izgradnju ovog lijepog objekta.

Župan Božidar Longin rekao je kako mu je drago što nazoči otvaranju ovog vrtića jer Zadarska županija izdvaja značajna sredstva za potrebe djece, za povećanje nataliteta. „Posebno mi je drago što je već popunjen kapacitet, čestitam vam na tome. A onda je i nama drago koji smo ta značajna sredstva izdvojili i nadamo se da ćemo dogodine još više sredstva izdvojiti kada vidimo da ova mjera ima takav rezultat. Doba vrtića za djecu je šok kada oni prvi puta ulaze u jedan sustav, kada se prvi puta odvajaju od roditelja, i sigurno da je roditeljima itekako bitno u kakve će ruke djeca doći, a vidjevši ravnateljicu i njezin tim te ovaj krasan prostor, siguran sam da djeca iz Nina neće doživjeti nikakav šok, da će im biti drago te da će se dobro snaći u ovom prostoru. Ja im želim ugodan boravak", rekao je župan Longin.