U nedjelju, 6. listopada oko 01.00 sati na Liburnskoj obali u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 42-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Peugeot (ZD) oznaka pod utjecajem alkohola od 2,08 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja, te je prekršajno sankcioniran, javljaju iz PU zadarske.

Proteklog vikenda njihovi su policijski službenici tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 395 vozila i vozača, a poduzeli su 194 represivnih mjera. Alkotestirano je 79 vozača, od kojih je njih 17 bilo pod utjecajem alkohola. Ostali prekršaji: 81 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, 12 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 3 vozača je koristilo mobitel u vožnji, 3 bez tehničkog pregleda i registracije, 4 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 vozač nije poštivao svjetlosni prometni znak- prošao kroz crveno svjetlo, 8 vozača je vozilo jednosmjernom ulicom, 41 vozač nije poštivao prometni znak.

U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta. Iz prometa je isključeno 17 vozača i 3 vozila.