Policijski službenici Postaje granične policije Gračaca proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom koji stoji iza manijakalnog iživljavanja nad starijim ženama.

Prema informacijama iz PU zadarske, 29-godišnjaka se sumnjiči da je u subotu oko 18.30 sati na livadi u Gračacu fizički napao 93-godišnju ženu, a potom i 62-godišnjakinju koja joj je priskočila u pomoć. Objema je prijetio ubojstvom i silovanjem te ih lakše ozlijedio.

Žrtve su uspjele pobjeći u svoju kuću, no je krenuo za njima, provalio kroz dvorišna vrata i ušao u kuću, gdje je nastavio s prijetnjama. Viku je čuo 70-godišnji susjed koji je došao u kuću kako bi pomogao ženama, da bi ga 29-godišnjak fizički napao udarajući ga najprije šakom u glavu, a potom rukama i nogama po tijelu pri čemu ga je teško ozlijedio. Kako neslužbeno doznajemo, stariji muškarac zadobio je prijelom nosa i skočnog zgloba.

Nakon toga 29-godišnjak je i dalje nastavio prijetiti i zlostavljati obje zatočene žene sve do 21,30 sati. Vidno pijan skidao je odjeću sa sebe te ih dirao, a sve je to trajalo do 21:30 sati kada je odlučio otići. Žene su pozvale policiju čiji su službenici ubrzo nakon dojave, nešto iza 22 sata, 29-godišnjaka uhitili u Ulici Ante Starčevića, te ga uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Sinoć je uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnih prostora, bludnih radnji te teških tjelesnih ozljeda predan pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske. Kako doznajemo, od ranije je poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja, a do sada je odležao i zatvorske kazne.