ZADAR- Saga o zadarskom nastupu Rite Ore bit će službeno završena ovih dana dobrom viješću. Organizatori neće platiti na honorar još 30 posto poreza jer je London prebivalište pjevačice rođene u Prištini.

Čekamo i službenu potvrdu (papir) toga, ali već znamo da je izbjegnuto dvostruko oporezivanje, kazao nam je jutros Denis Karlović, direktor SC Višnjik koji je bio organizator opjevanog koncerta Rite Ore.

Njezin je honorar iznosio 225 tisuća eura što uključuje i PDV. Iako su oporbeni vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća tražili da im se dostavi financijski izvještaj o koncertu koji je među ostalim bio financijski fijasko, sve što je direktor Višnjika naveo u preliminarnom izvještaju ostaje neporomijenjeno upravo s ovom dobrom viješću iz Londona.

Ukupan trošak koncerta Rite Ore iznosi 2 650 000 kuna, podsjetio je Karlović. Dok je TZ Grada Zadra, čiji je direktor Mario Paleka bio inicijator koncerta Rite Ore, kao suorganizator sudjelovala s 420 tisuća kuna u trošku događanja, SC Višnjik je završio u minusu od 800 tisuća kuna. On će biti pokriven iz gradske blagajne, najnovijom odlukom o rebalansu Gradskog proračuna.