Danas je Svjetski dan učitelja koji se u Hrvatskoj bore za veće plaće i bolje uvjete rada.

Ovom prigodom na stranicama gradske uprave objavljena je čestitka gradonačelnika Branko Dukić i resornog pročelnika Jose Nekića.

- Vaš poziv oduvijek je bio poseban jer se važnost odgoja i obrazovanja djece ne može usporediti ni sa kojim drugim poslom ili pozivom. Svjesni smo velikog truda koji je potrebno uložiti u posao koji radite, velikog strpljenja, znanja i ljubavi potrebnih za traženje odgovora na sve nevjerojatne izazove koji su pred našom djecom. Prigodom Svjetskog dana učitelja želimo vam zahvaliti na svemu sto radite na dobrobit naših najmlađih sugrađana. Sretan vam 5. listopada, Svjetski dan učitelja!

Gradonačelnik Dukić se za Svjetski dan učitelja na svom Facebook profilu prisjetio i svoje razrednice.

- Davno je to bilo, ali dobro se sjećam svoje razrednice gđe. Zorke, ali i svih drugih učiteljica i učitelja koji su obilježili moje školovanje. Svjetski je dan učitelja, onih koji nose veliki dio odgovornosti za odgoj i razvoj naše djece, onih koji našu djecu prate na putu odrastanja i koji požrtvovno svakog dana rade da bi od njih učinili dobre osobe pune znanja. Sretan im bio današnji dan i jedno veliko hvala!, stoji u objavi uz fotografiju iz školskih dana gradonačelnika.