NOVO

Skupština Zadarske županije još jednom je prekinuta, a novi pokušaj sazvan je za četvrtak 10. listopada. Kako na sjednicu nije došlo nekoliko vijećnika, što je opravdano ili smrtnim slučajem u obitelji ili putem u inozemstvo, HDZ sam nije mogao osigurati većinu, a oporba mu nije htjela pomoći u održavanju kvoruma. Zbog važnosti pojedinih odluka oni su ponudili kompromisno rješenje u vidu skidanje spornih točaka, no vladajući na to nisu pristali.

Prva točka o izmjenama i dopunama proračuna nije prošla, jer je za nju glasovalo nedovoljnih 20 vijećnika, dok je 11 bilo protiv.

RANIJE

Nakon niti 10 minuta trajanja današnjeg nastavka sjednice Županijske skupštine na zahtjev kluba Akcije mladih sazvana je stanka.

Marjana Botić je istaknula razloge - rad Skupštine sveo se na oporbu. Naime, klupe vladajućih vijećnika su poluprazne.

- S obzirom da HDZ-ovci svoje unutarstranačke razmirice rješavaju u radu Skupštine, što smatramo sramotnim, odlučili smo se stankom osvrnuti na veliki nedostatak vaših vijećnika. To je vaš stranački rat, istaknula je Marjana Botić nakon čega se Aktualni sat nastavio. Pitanje je hoće li se do početka dnevnog reda skupiti kvorum za održavanje sjednice i donošenje odluka.