Sinoć je u Vinkovcima, na imanju Kunjevci, dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

U Zadarsku županiju otišlo je osam nagrada. Zadar je, u konkurenciji sa Šoltom i Novim Vinodolskim, izborio titulu najuspješnije destinacije nautičkog turizma. U Zadarsku županiju otišle su još dvije nautičke nagrade - najbolja velika marina D-Marin Dalmacija te Olive Island Marina Sutomišćica kao najbolja mala marina. Zadar ima i najbolji hostel. Ovo je priznanje ponovno pripalo Botique Hostelu Forum u vlasništvu Turisthotela.

Nacionalni park Paklenica proglašen je prirodnom atrakcijom godine, dok je kroz kategoriju "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" prepoznat rad dviju djelatnica iz Zadarske županije - Sandre Rončević kao policajke godine te direktorice Turističke zajednice Općine Pakoštane Danijele Vulin koja je osvojila priznanje za najboljeg djelatnika u sustavu turističkih zajednica. Saša Bačić dobio je pak nagradu za iznajmljivača godine. On je britanske turiste, koji su taksi vožnju s aerodroma platili 800 kuna, počastio jednim besplatnim noćenjem u apartmanu.

Drugi dio nagrada dodijelit će se 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu u kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić" u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.