Sedam plaža na području Zadarske županije uređivat će se pomoću sredstava Ministarstva turizma koje je donijelo odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Gradu Zadru odobrena su sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna za uređenje šetnice i sunčališta na plaži Diklo, investiciju od 2.1 milijun kuna. Za ovaj je projekt nedavno proveden javni natječaj na koji su pristigle dvije ponude veće od te procijenjene vrijednosti nabave, stoga će novci ministarstva dobro doći za pokrivanje razlike u iznosima.

Među uspješnim prijaviteljima još su tri grada i tri općine iz Zadarske županije. Nin je za drugu fazu uređenja i opremanja plaže i šetnice Ždrijac dobio 480 tisuća kuna, Pag za gradsku plažu Prosika 310 tisuća kuna, dok je Obrovcu za uređenje plaže odobreno 240 tisuća kuna. Općina Starigrad za nastavak uređenja plaže Kulina Jaz ima još 425 tisuća kuna, Pašman za projekt urbane promenadne plaže Jasenice 308 tisuća kuna, a Bibinje za Lipausku 382 tisuće kuna.

Ukupno je tako za uređenje plaža u Zadarskoj županiji Ministarstvo turizma odobrilo 2,5 milijuna kuna.