Direktoru zadarskog Turisthotela Frani Skoblaru sinoć je na Danima hrvatskog turizma u Osijeku uručena nagrada "Anton Štifanić" za životno djelo. 

Veliko priznanje inače uručuje premijer, no Skoblaru je nagradu ispred Hrvatskog sabora dao Gordan Jandroković koji je istaknuo da se snaga i kvaliteta mjere na međunarodnom tržištu. Turisthotel pod vodstvom Frane Skoblara dobio je sva međunarodna priznanja, osobito za camping turizam u kojem su hrvatski lideri. Turističko naselje Zaton uzdignuto je na 4 zvjezdice u idealno mjesto za obiteljski odmor Europljana. Neki od njih dolaze od kada je Zaton otvoren i svjedoci su preobrazbe tog bisera Turisthotela. Njihov Botique hostel Forum treću je godinu zaredom najbolji hostel u Hrvatskoj, a svoje su poslovanje proširili i na praonice rublja. Frane Skoblar je ikona zadarskog turizma u kojem je odradio svoj dosadašnji životni i radni vijek. Na svečanosti u Osijeku poslao je poruku mladima da nema ništa bez truda, odricanja i odgovornosti. Treba voljeti posao koji radiš, ništa napola, poručio je dobitnik nagrade za životno djelo.

U Zadarsku županiju sinoć je iz Osijeka otišla i nagrada za marinu godine koju je osvojila Olive Island Marina. Mala obiteljska marina, smještena u dubokoj uvali u mjestu Sutomišćica na otoku Ugljanu, time je pobijedila jaku konkurenciju dviju D-Marina, Mandalina Šibenik i Dalmacija.