Prije velike jučerašnje promjene vremena brojni su građani u listopadu nastavili s ljetnim navikama, što ne čudi s obzirom na visokih 26 stupnjeva Celzijevih koliko je na Jadranu izmjereno u utorak.

No za koncesionara zadarske plaže Kolovare, gradsku tvrtku Obala i lučice, službena je sezona uređenja i održavanja očito završena.

- Ovo su slike s plaže Kolovare, iako se po slikama više čini kao zadarski Jakuševac. U utorak je bilo oko 200 kupača, pretežno turista, i sramota me bilo dok sam ovo fotografirao. U srijedu sam opet prošao plažom, a smeće i dalje nije bilo očišćeno, javlja nam dobro upućeni građanin Zadra.

Kolovare su zaboravljene izvan sezone koja u Obali i lučicama kratko traje. Izvan tog vremena kupači i dalje uživaju u moru i suncu uz puno smeća.

O prizoru se putem svog Facebook profila očitovao i gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta:

- Plaža je danima zatrpana smećem i nitko od nadležnih vjerojatno niti ne planira reagirati jer je u njihovim glavama sezona završila još 15.8.2019.

Kada govorimo o poboljšanju turističke ponude onda uzimamo pretpostavku da je ona osnovna ponuda zadovoljena. To u Zadru nažalost nije slučaj, a dokaz tom su i ove slike. Imamo predivan grad uz more bez iti jedne reprezentativne plaže što trenutno predstavlja jedan od najvećih problema za zadarski turizam.

Danas su iznajmljivači i njihovi profili mjesto gdje gost ostavlja kritiku koju vidi cijeli svijet. Gotovo svaka druga ili treća recenzija ruši ukupnu ocjenu smještaja jer je destinacija u nekim segmentima podbacila. I ove godine kao i u nekoliko prethodnih, gosti su se najčešće žalili na nedostatak plaža i problem parkinga. Svaki taj komentar je jako loša reklama i dugoročno nanosi ogromne gubitke i štetu za našu turističku destinaciju.

Za problem koji se nalazi na slikama ne treba puno novaca iz EU fondova, ne trebaju mega projekti s frazama koje uprava ne zna niti izgovoriti, dovoljno je malo vizije i organizacije i ovakvi problemi se mogu trajno riješiti.

Za početak, pporavite urušeni dio bedema, očistite travu s gradskih vrata, očistite Kolovare i grad od smeća, poporavite šahtove i ljudi će vam to znati cijeniti, a laži o milijunima i milijardama, Monte Carlu, Singapuru,...ostavite za neka bolja vremena.