Listopad je donio najavu novih radova na zadarskim cestama u obliku natječaja za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle.

Gradska uprava raspisala je natječaj za radove procijenjene na 4.4 milijuna kuna. Prema projektu kojeg je izradio zadarski projektni biro D&Z, obnovit će se 230 metara od kraja prve faze, raskrižja Ulice Nikole Tesle s Ulicom Božidara Adžije, do raskrižja s Ćirilmetodovom ulicom, uključujući i navedeno raskrižje. Predviđena je izgradnja prometnice s koridorom širine minimalno 10,50 metara, odnosno dvotračnog kolnika širine 6,5 metara i obostranih nogostupa širine minimalno 2 metra. U rekonstrukciju prometnice uključena je i izgradnja javne rasvjete, novog fekalnog i oborinskog konektora, nove DTK kanalizacije te izmještanje postojećeg cjevovoda vodoopskrbne mreže.

Prvu fazu rekonstrukcije prometnice, uz koju buja stanogradnja, izveli su radnici Poduzeća za ceste Split. Radovi na 320 metara ceste kasnili su dva mjeseca , prvenstveno zbog usklađenja s izgradnjom infrastrukture novog stambenog kompleksa. Radovi na obnovi novih 230 metara ceste trajat će okruglih 100 dana.