ZADAR- Grad Zadar prodaje prostor od 1 792 metra četvornog Autokluba Zadar na Relji. Početna cijena je 5.9 milijuna kuna. Potencijalni kupci traže se i izvan Zadra s obzirom da je natječaj objavljen u nacionalnoj novini. Buduća namjena tog prostora je stambena, prema važećem Detaljnom planu uređenja.

Autoklub je lani iselio na Murvičku ulicu gdje su kupili novi prostor nakon sudskog spora s Gradom Zadrom koji je svojatao taj prostor u kojem je "auto klub" bio sedam desetljeća.
Gradnja na tom dijelu nekadašnjih Reljinih vrtova završena je prije 10-ak godina. Oni koji su tamo gradili, doznajamo kako nisu zainteresirani za kupnju ovog prostora iako je cijena kvadrata približno ista kao i kada su oni kupovali (tri investitora od kojeg jednog više nema). Neslužbeno doznajemo kako bi za lokaciju na Relja interes mogao pokazati trenutno najveći graditelj stanova u Zadru - investitor iz Zagreba.

Gradsko vijeće je u srpnju donijelo odluku o prodaju tog terena, što bi bila najveća nekretnina koju je Grad Zadar stavio na prodaju nakon stare škole u Malom Ižu te terena na Bilom brigu. Tamo su se prije dvije godine našli kupca za građevinsku cjelinu od 1409 m². Početna cijena je bila 150 eura po kvadratu. Na Relji je skoro 500 eura.