Budimir Savarin, nekadašnji načelnik Policijske postaje Srb, koji je nedavno priveden u velikoj akciji suzbijanja gospodarskog kriminaliteta, nije imao sjajnu prošlost ni prije uhićenja - već je osuđivan zbog prijevara s čekovima i isisavanja novca preko virmana iz drugih tvrtki, a na Općinskom sudu u Zadru ovih mu je dana naloženo da oštećenom I. T., svom jamcu za kredit, isplati 79.412,54 kn s kamatama zbog kredita kojega je podigao još u Novoj banci u iznosu od 15.000 eura.

Tužitelj je naveo da je Savarin, kojemu je bio jamac, uzeo kredit nije ispunjavao obveze isplate kredita prema banci, zbog čega je on u cijelosti i jednokratno izvršio uplatu duga prema banci u iznosu od 77.400,00 kn. Unatoč pozivima i pisanim opomenama po proteku svih razumnih i dogovorenih rokova za dragovoljnu isplatu, Savarin nije isplatio iznos pa predlaže da sud prihvati postavljeni tužbeni zahtjev.

Tuženik je u odgovoru na tužbu navode da je nezaposlen, bez primanja i da se konstantno liječi. Rekao je da je dug podmiren bez ikakvog pisanog dogovora s njim, pa se ne smatra obveznim podmiriti nikakav trošak a tužbu smatra neutemeljenom i bespredmetnom.

Savarinu je bilo sporno što je dug podmiren preko internet bankarstva s računa jamčeve supruge, što je jamac napravio kako bi smanjio proviziju. Također je naveo kako je morao prodati stan u Obrovcu kako bi podmirio tuđi dug.

Sud je naložio Savarinu da isplati navedeni dug, no s obzirom na to da je on i trenutačno u problemima sa zakonom pitanje je na koji će način dug podmiriti.