Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom s područja Zagreba koju se osnovano sumnjiči da je počinila kazneno djelo prostitucije.

Ona se sumnjiči se da je s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, u večernjim satima 25. rujna organizirala i dogovorila pružanje seksualnih usluga na plovilu klijenata na zadarskom području, za novčani iznos od 8.000 kuna, podvodeći 30-godišnju hrvatsku državljanku.

Zagrepčanka je kao voditeljica noćnog kluba u Zadru s gostima kluba ugovorila pružanje seksualnih usluga podvodeći zaposlenicu kluba koja je bila zaposlena kao plesačica. Kako neslužbeno doznajemo, riječ o klubu koji je radio samo preko ovog ljeta. Nalazi se na području Borika, a široj je javnosti relativno nepoznat.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga noćnog kluba te stambenog prostora kojeg koriste. Tom prilikom zatečen je 29-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je u kući u kojoj stanovao zajedno sa ženskim osobama pronađen pištolj kalibra 7,62 milimetra s streljivom te manja količina hašiša.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, ženska osoba u dobi od 22 godine sinoć je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prostitucija privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je protiv 30-godišnjakinje podnesen optužni prijedlog zbog odavanja prostituciji, a protiv 29-godišnjaka podnesen je optužni prijedlozi zbog neovlaštenog posjedovanja droge i oružja. Kriminalistička istraga se nastavlja u smjeru utvrđivanja elemenata ostalih nezakonitih djela poput izbjegavanja plaćanja poreza i slično.