Nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković cjelodnevni je posjet Zadru započela sastankom u Domu županije.

Tema - zaštita djelatnika ustanova socijalne skrbi, kroz uvođenje zaštitarske službe i detektora te statusa službene osobe. Ministrica Bedeković istaknula je kako je u svim centrima, osim u Rovinju, završen proces javne nabave te da bi se navedeno trebalo implementirati prvog dana listopada. Eventualno kašnjenje, naglasila je ministrica, ovisit će o dobavljačima. Ona je dodala kako će se ubrzo napraviti snimka terena na temelju koje će se staviti naglasak i na nova zapošljavanja, no konkretnu brojku još nije mogla iznijeti.

Na pitanje spada li zadarsko područje u kritična ili manje kritična područja što se tiče osjetljivog pitanja socijalne skrbi, ministrica je odgovorila:

- Nisam još obišla sve županije. Zadarska županija je prije svega jedno područje s kojim dobro surađujemo. U neprestanoj smo komunikaciji ne samo sa županom i zaduženim pročelnikom, već i sa svim ravnateljima centara. Nekih većih problema doista nema. Nemam razloga tvrditi da u Zadarskoj županiji kad je u pitanju područje socijalne skrbi ima bilo kakvih problema.

Župan Božidar Longin također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s ministarstvom.

- Svaki tjedan dobivamo posjet iz Zagreba, što znači da je ova Vlada na terenu. Dosta je trajao sastanak, prošli smo sve ustanove i ima lijepih novosti. Dolaze nove zgrade, kroz sljedećih mjesec dana ići ćemo na nekakva otvorenja. Ne možemo vam još sve reći, ali krajem 11. i početkom 12. mjeseca bit će ugodnih iznenađenja. Ovo je vrlo osjetljiva tematika i zato smo oprezni, a kad nam dođe nešto lijepo i ugodno, onda smo posebno sretni.