Općinski sud u Zadru naložio je I. K. iz Bibinja da svom sumještaninu M. K. isplati 10.000 kuna zbog fizičkog napada u kojem je ovaj doživio "povredu prava osobnosti na duševno zdravlje". Napad se dogodio prije osam godina, kada je ovaj vozeći automobil zatekao na ulici sumještanina koji ga je prijavio Državnom inspektoratu zbog nelegalnog prikupljanja metalnog otpada. Zastao je, počeo ga vrijeđati i prijetiti smrću, a zatim i pokušao pregaziti, ali se napadnuti uspio sakriti se iza drvenog telefonskog stupa.

Nakon toga napadač je izašao iz vozila, prišao mu i udario ga šakom u glavu, od čega u mu pale naočale, zatim ga je držeći rukama za vrat udario više puta glavom u glavu, čime mu je nanio prijelom nosnih kostiju, prijelom luka lijeve zigome s pomakom i prijelom jednog donjeg zuba, te jednu ugriznu ranu prsta desne šake. Zbog navedenog događaja je protiv tuženika vođen kazneni postupak u kojemu je pravomoćno osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora.

Nakon takvog raspleta oštećeni Bibinjac podnio je tužbu za naknadu štete. I danas, kaže, pati od jakih glavobolja, te bolno osjeća svaku promjenu vremena, osjeća strah od izlazaka među ljude itd. Sud je od zatraženih 20.000 kuna napadnutome dodijelo 10.000, a svatko od njih morat će platiti svoje troškove postupka.