ZADAR- Županija je kasnila s usvajanjem Statuta škole na osnovu kojeg smo trebali objaviti natječaj za ravnatelja, kazao nam je to Niko Posavec, vršitelj dužnosti (v.d) ravnatelja Srednje škole knez Branimir.

On je preuzeo vođenje škole 1. rujna od kada je dotadašnji ravnatelj Josip Peran službeno u mirovini, a tek je 18. rujna objavljen natječaj za ravnatelja. Još u veljači su iz benkovačke škole Zadarskoj županiji dostavili Statut s izmjenjenim odredbama o natječaju za ravnatelj usklađenog sa zakonskim izmjenama (one se uvijek vrte oko ravnateljskog mjesta).

Županijska skupština tek je u lipnju usvojila taj kao i druge Statute škola kojima je osnivač. Pa tako i Statut Gimnazije Jurja Barakovića, ali je njihov Školski odbor raspisao natječaj koji je objavljen 8. kolovoza kada je vrijeme godišnjih odmora, a ravnatelj nije otišao u mirovinu.

U upravi bekovačke škole rekli su nam kako je njihov Statut stupio na snagu 24. lipnja te je trebalo proći 60 dana da bi se mogao objaviti natječaj, doznajemo od v. d. ravnatelja. On nam nije želio odgovoriti na pitanje je li se javio na natječaj. Zašto vas to zanima?, kazao je voditelj javne ustanove na uobičajen novinarski upit.

Ali nam je Posavec koji od 1996. godine radi u benkovačkoj školi kao nastavnik geografije rekao kako je on bio jedan od četvero kandidata koji je prošao dva kruga glasanja za v. d. ravnatelja. Prvi put je na izbor kandidata koji je dobio 3 od 7 glasova upućena žalba prosvjetnoj inspekciji koja je poništila to glasovanje Školskog odbora. U ponovljenom biranju, Posavec je dobio pet glasova i postao vršitelj dužnosti ravnatelja do izbora novog.

Na službenoj stranici Srednje škole kneza Branimira i dalje piše da je ravnatelj Pernar. Njega smo stoga zvali i dobili u Njemačkoj te nam je rekao da on ne zna tko je vršitelj dužnosti.