Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakom, 54-godišnjakom i 53-godišnjakinjom koje se sumnjiči za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta počinjenih u vremenskom razdoblju od listopada 2017. do siječnja 2018. godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjakinja kao odgovorna osoba i direktorica građevinske tvrtke iz Zadra, radi pribavljanja nepripadajuće imovinske korist za sebe, u dogovoru s 54-godišnjim zaposlenikom društva, iako je znala da je trgovačko društvo insolventno, potpisala ugovor o kupoprodaji dva stambena prostora s pripadajućim garažnim mjestima u vlasništvu trgovačkog društva na kojim nekretninama je već bilo upisano založno pravo. Bez fakture, a za iznos od oko 800.000,00 kuna prodala je te nekretnine u Zadru 80-godišnjaku te na taj način oštetila društvo za navedeni iznos te neplaćanjem PDV-a oštetila Državni proračun za iznos od oko 160.00,00 kuna.

Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava radi zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i povrede tuđih prava.