Kao da 47 točaka nije bilo dovoljno, župan Božidar Longin danas je prije prekida sjednice Županijske skupštine tražio nadopunu dnevnog reda s još jednom, vezanom za financiranje troškova ogrjeva korisnicima centara za socijalnu skrb.

Na opširnost materijala, dobivenih svega pet dana uoči sjednice, upozorili su vijećnici Akcije mladih.

- Trebaju mi dodatni treninzi samo da bi ih mogao nositi u rukama. Ako ja kao jedan od najinteligentnijih ovdje ne mogu to proučiti, kako tek onda mogu ovi gluplji koji se nikad ne javljaju, već samo služe za dizanje ruku? Ovdje ima vijećnika bez svijesti i savjesti, naglasio je Marko Pupić Bakrač i dobio opomenu predsjednika Skupštine Željka Lončara koji je procijenio kako je oporbeni vijećnik zlouporabio govornicu.

Marjana Botić iz Akcije mladih predložila je također nadopunu dnevnog reda i to s dvije točke o radu Županije.

- Točka 49. bila bi rasprava o uzaludnosti Županije koja postoji samo kako bi se isplaćivale plaće, dok bi 50. točka bila poništenje Županijske skupštine koja doista u ovom obliku nema smisla. Većina vijećnika ne znala ni nabrojati 5 točaka. Odluke se očito donose negdje drugdje, istaknula je Botić.

Njezin prvi prijedlog dobio je 13 glasova "za" i 22 "protiv", dok je drugi ispraćen uz smijeh vijećnika koji su ubrzo ionako napustili vijećnicu.