Na zadarskoj rivi, uz Pozdrav Suncu i Morske orgulje, u subotu će se od 20 sati, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport, održati #BeActive Night, spektakularno noćno vježbanje u sklopu Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije koja se ove godine već peti put zaredom obilježava u Hrvatskoj.

Cilj ovog projekta je „aktivirati" građane budući da je uočena stagnacija razine tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj. Kako bi se podigla svijest o važnosti vježbanja za zdravlje, diljem Hrvatske organizirana su razna događanja kojima se želi potaknuti građane na tjelesnu aktivnost. Vježbanje je namijenjeno svima, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu.

Uz zabavni program plesnih skupina iz Zadra (Gesta, U pokretu, Nimeta...) naglasak će biti na pet različitih fitness programa. Lokalni treneri iz Zadra predstavit će pet različitih vrsta vježbanja i to redom zumbu, funkcionalni trening, aerobic, fitness i pilates.

Sudjelovanje u događanju je besplatno, ali se potrebno prijaviti putem linka na https://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-night-2019/ . Prijaviti se može svatko bez obzira na dob, spol i tjelesnu spremnost.