Uslijed obilnih padalina tijekom prošle večeri i noći, došlo je do zagađenja dijela mora na području Lučke uprave Zadar uzrokovanog izlijevanjem otpadnih tvari iz prostora tvrtke Adria u stečaju, koja se nalazi izvan lučkog područja. Odmah po onečišćenju reagirali su Lučka uprava Zadar i Lučka kapetanija Zadar te je angažirana tvrtka Ciklon kako bi se sanirale posljedice onečišćenja i spriječilo daljnje širenje zagađenja mora.

- Hitnom intervencijom djelatnika LUZ-a i Lučke kapetanije koji su u kratkom vremenu angažirali tvrtku Ciklon spriječeno je veće zagađenje lučkog akvatorija.Nažalost, ovo je već drugi put ove godine da je došlo do onečišćenja mora otpadom iz prostora bivše tvornice Adria. Ovim putem apeliramo na rješavanje problematike napuštenih bazena s otpadom u prostoru tvrtke Adria u stečaju, jer se ovo više ne smije ponavljati, kaže Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Sličan incident zabilježen je u travnju, kada je jaružar koji je radio na odmuljivanju luke probio cijev u moru između putničke i ribarske luke u Gaženici, nakon čega je iscurila manja količina mazuta.