ZADAR- Za razliku od Urbanističkog plana (UPU) Vitrenjak - zapad i koji je je bio na javnom uvidu u travnju, u isto doba kada i UPU Bregdetti te je usvojen na sjednici Gradskog vijeća u srpnju, UPU Bregdeti još je na čekanju i nakon prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća.

Službeni naziv uvale Bregdetti nije točan, jer bregdeti na albanskom znači obala, a nije to na talijanskom Bregdetti, nadležne je upozorio Gvido Stipčević. U Arbanasima koji su se usprotivili tom planu, ne znaju koje su njihove primjedbe uvrštene i što će biti s tim planom.

Gradske vlasti tek su sada službeno se ogradili od  izravne veze s tim planom tako što su tek prije koji dan objavili ugovor s investitorom o izradi tog kao i plana Vitrenjak (zapad) koji je već usvojen. Sudeći prema objavi u  najnovijem Glasniku, polovicom rujna 2018. godine, gradonačelnik Branko Dukić potpisao ugovor s ovlaštenim osobama tvrtke Nautilus Zdrenkom Zrilićem i Brunom Georgijevim. Oni su ovlaštene osobe i za tvrtku Kamen gradnja koja je investitora UPU Vitrenjak istok i UPU Vitrenjak zapad,  usvojenog na Gradskom vijeću. Jedino za UPU Vitrenjak istok, čiji je izrađivač D&Z kao i za UPU Vitrenjak zapad još nije oglašena javna rasprava.

U istoj objavi se našao ugovor za druge i izmjene UPU prostora vojarne Franka Lisice - Novi kampus kojeg je Sveučilište naručilo kod zagrebačkog ASK Atelier.  Ugovor s rektoricom Sveučilišta o financiranju izrade izmjene UPU-a, gradonačelnik Dukić je potpisao u ožujku ove godine. Taj je plan usvojen na Gradskom vijeću u srpnju ove godine, a Grad Zadar je prije koji dan objavio ugovor iz ožujka. Ažurna gradska služba!